Workshop

Två dagar i veckan ägnades åt en utbildning, ja en ”workshop”. En synnerligen sympatisk man kallad Benji (Benjamin) fick oss att börja fundera och praktisera inlärningsprinciper gentemot varandra och även mot oss själva. Att på ett respektfull sätt lyssna på en annan person när den tar upp känsliga saker och inte snabbt försöka fixa, problemlösa, skämta bort ja nu allt vi kan hamna i att göra, utan verkligen kunna vara stilla och närvarande, är vad jag kallar ett respektfullt möte/bemötande. Du gör ditt yttersta för att försöka förstå den andre OCH även på ett lika respektfullt sätt lyssna på och vara ärlig samt lyfta det du reagerar på. Där kommer den andra delen in, där utmaningen är att lika respektfull lyssna på vad du själv vill, vad du  själv behöver, och vad du värderar som viktigt i stunden och vilket syfte det här mötet har.

Här pratar vi finlir i relationsdjungeln OCH enormt värdefullt för oss behandlare att erövra, ja egentligen för alla människor. Sen är det till att acceptera att vi är känslostyrda människovarelser, där det ibland går blixtsnabbt från trigger till impulshandling, eller hur!?

FAP, Functional Analytic Psychology är basen i det Benji på sitt varma sätt arbetade oss igenom dessa två heldagar. Den här gången var matchningen perfekt för mig, med min förkunskap, öppenheten för att lära nytt, lära mer och det han tog upp och lärde ut och på det sätt han fick oss att praktisera under dagarna gjorde att det rasslade till och flera bitar bara trillade på plats. Härligt läge!

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som

Läs mer »

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »