Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som komma skall, i längtan efter något vi haft eller saknar, ja ibland ältande något som varit och ej kan bli ogjort.

Igår, satt jag och njöt, bara upplevde stunden precis som den var. Det var lätt för jag uppskattade alla delar av miljön, vänliga leende människor, temperaturen, musiken, det ögonen landade på, maten jag åt, drycken jag läskade mig med.

Idag kan jag återkalla upplevelsen till viss del med hjälp av minne och ord. Samtidigt nu är nu, och idag bär det snart av mot nya upplevelser. För stunden en stilla stund i väntan och träning i att bara vara, andas, inte ha någon agenda, ta in…

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »

The answer my friend…

…is blown`in the wind! Mannen på bilden sitter på stranden och spelar på aningen knagglig gitarr och sjunger Bob Dylans låt Blowin`in th Wind. Själv

Läs mer »