Våga, bli expert på att våga

Det är inte mycket jag kan och vågar säga att jag är expert på. Det finns alltid massa förevändningar inom mig att inte förhäva mig, att det finns hur många som helst vilka är bättre osv. Tyvärr göra vi kanske på det sättet lite för ofta dvs att vi jämför och värderar, blir försiktiga. Det finns de som hamnar i att bre på mer än vad som är sant, vilket inte det heller är speciellt trovärdigt i längden. Ska jag nu stanna upp och komma till det jag ville få fram här idag. Jag är expert på att våga och det är en expertis jag klart kan rekommendera. Och jag vågar stå för det.

Jag har haft 6 lektioner i drama av en känd skådespelare/dramapedagog som vanligtvis bor i NY men just nu befinner sig i Mexico, Puerto Vallarta. Så därför befinner jag mig i denna härliga, varma, soliga stad med havets stora vågor slående mot stranden i ett ständigt dånande. Att ta dramalektioner var fantastiskt utvecklande och här kommer vågandet in, oj vad jag var nervös, hämmad och undrade vad jag givit mig in på. Men under lektionerna blev det mer och mer uppenbart att jag gjort rätt när jag vågade hoppa på det här. Det är i skarpa lägen vi lär oss. Jag kan starkt rekommendera att våga bli expert på att våga.

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som

Läs mer »

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »