Sköter mig inte

Så kan det surra inom mig när jag då och då blir påmind om att ”alla” är uppdaterade, uppladdade och meddelsamma på det ena mediet efter det andra. Jag får väl erkänna att jag är lite senfärdig och att jag kanske till och med ska stå för det. Det var länge sedan jag skrev något här, därav rubriken.

Tänkte dock delge en härlig upplevelse jag hade idag. En grå morgon, en helt ledig dag mitt i veckan (vilket oerhört sällan händer) impulsen är att sitta kvar i soffan, sippa på kaffe, läsa tidningen, bara dega. Men efter en stund bestämmer jag mig för att ta en stilla jogg runt halva Kungsholmen. På med rejäla doningar då det är rätt råkallt ute. Tar på mig mina nya runda rejäla hörlurar som jag kopplar till min I-phone (känner mig nu som om jag är lite på gång att hänga med i de morderna svängarna) ploppar fram så jag kan lyssna på Spanarna på P1 på prodcasten (och känner mig ännu mer som om jag hänger med i cybervärlden). Sen följer en härlig runda där jag småleende struttar fram lyssnande på deras spaningar som jag tycker är kanoroliga, mitt i prick på många sätt och oerhört underhållande. Ett program räcker precis lagom för den sträcka jag orkar med i den takt jag för tillfället befinner mig i. Jag kan klart rekommendera att om du har trist, om du har lust att skratta/småle, om du har lust att tänka till, ta då en lyssning på något av programmen, det finns massor att välja på.

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som

Läs mer »

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »