Kaos och ordning!

Sitter i soffan hemma och undrar om jag ska orka reda i ett lite mindre kaos som tornar upp på skilda plättar i mitt hem. Har alldeles nyligen varit gäst först hos en vän med än mindre ordning än vad jag lyckas ställa till med och sedan hos en annan vän med en fantastisk förmåga att hålla ordning. Båda hemmen präglas av en härlig gästfrihet vilket måste vara det viktigaste och jag har lätt att anpassa mig vilket även det är en fördel. Men det är spännande att tänka kring hur man/jag kan hitta en för mig optimal balans mellan att disiplinera mig och hålla ordning, hålla en plan och samtidigt släppa kontroll och göra det som är lätt, roligt, kreativt för stunden. Vi är olika och vi måste få vara det, samtidigt har vi våra svagheter som vi behöver se och arbeta på att bli aningen lite bättre på. Jag ska träna mig i att hålla mer ordning. Nu sätter jag igång.

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som

Läs mer »

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »