Cyklandes genom sommarstockholm

Lugnt trampandes på min gamla damcykel blandas en härlig kompott inom mig, när jag tar mig från Vasastan till Södermalm. Varm luft, glada, svettiga turister, vackra Stockholms vyer mixas med tankar om ditt och datt. En sån där tanke som spann på en stund handlade om ömsesidighet och respekt. När i en relation känner man den där värdefulla upplevelsen av en ömsesidighet? När i en relation känner man den där värdefulla upplevelsen av att vara respekterad? Vilka ”danssteg” är de viktiga i relationsdansen för att de här två känslolägena ska uppstå? Oerhört intressant att försöka få ner det till beteenden och svårt att riktigt nogsamt ringa in. Men jag tror jag har en bra början. Den ska jag fortsätta odla och undersöka för att återkomma med i ordform. Vi fortsätter försöka upptäcka vilka danssteg du gör, den andre gör när vi får till en ömsesidighet i en relation och när vi visar respekt samt upplever oss respekterade. Vi samlar data!

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som

Läs mer »

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »