intresse, intresserad

Sitter här i ett ljuvligt grönsprakande, böljande och fridfullt landskap.  Jag är fortfarande uppe i ett inre arbetstempo, även om en lång ledighet ligger framför. Lugnet och återhämtningen kommer små smygande om jag bara stannar upp och dimper ner. Vilket jag får påminna mig om då och då.

En gammal traktor kör förbi med ett skraltigt hösläp och där i sitter en hoper unga glada ”damer” om så där 7-8 år. Efter kommer en rad om 8 hästar. Varje hästekipage består av en lite äldre ung ”dam” och den utvalda eller tilldelade hästen. Grannen här ute har ridskola och just nu ridläger, om ni undrar. De är alla på väg till ridplanen/arenan eller vad det nu kan heta. Ni anar att jag aldrig varit en ridtjej själv. Det här kan vara snudd på himmelriket för dessa, som sagt, unga ”damer”. Att få vara tillsammans och djupdyka i att sköta hästar, rida dem, lär känna dem, lära sig att bli en ännu skickligare ryttare.

Här kommer min rubrik in. Det är så oerhört intressant med hur vi kan bli intresserade av något.  Hur aktiva vi blir, hur uppslukade och glada vi är när vi håller på med aktiviter kopplade till intresset. En total närvaro och ett deltagande i aktiviteten är för handen. Samtidigt är det individuellt, det går inte att tvinga fram ett genuint intresse hos någon annan.  Ibland kan vi vara lite svår väckta och behöva draghjälp eller pressa oss själva med en dos självdisiplin för att se om intresset kan slå rot. Börjar det växa är intresset i sig själv- gödslande, själv- närande, för vi blir nyfikna och aktiva.  Visst är det intressant!  Vad är DU intresserad av?

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som

Läs mer »

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »