En gråmulen lördag i maj

Att vara förnöjd och tillfreds med det som är, är verkligen en mental konst. Efter att ha haft en period där det mesta rusat på i en allför hög hastighet, där omständigheter hopat sig både i antal och i svårighetsgrad på ett sätt så att jag inte kunnat komma undan dem, sitter jag NU i min favorit fåtölj med ryggen lite bakfälld och benen vilande på en fotpall. Ett efterlängtat lugn infann sig för ett tag sedan och en upplevelse av just förnöjsamhet och tillfredställelse är för handen i hela mig. Jag har släppt kontrollen både den fysiska och den mentala. Hela jag är som en sån där groda man gjorde i slöjden och fyllde med ris och som sedan sitter där lite pluffsigt tungt när man placerar den. Här sitter jag nu som en tung groda och är förnöjsam. Det var länge sedan sist.

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som

Läs mer »

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »