Regnstänk mot rutan

Regnet små stänker mot rutan i det rum jag sitter i. Ljudet drar igång minnen från händelser när jag var liten.  Associationer väcks och en väldigt speciell känsla infinner sig. Situationen jag ser eller snarare upplever är att vi (familjen) är tillsammans inne i värmen, det är både lugnt och lite rastlöst inom mig och samtidigt är jag varse ruskvädret utanför. Fascinerande att ett så pass välbekant ljud kan utlösa en hel inre scen,  i en, när man är uppmärksam på det.

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som

Läs mer »

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »