Ögonblick av total närvaro

Jag träffade en ny liten männsika igår. Han har levt runt 3 månader. Den lilles blick, hans ansiktes alla rörelser som i mellanåt drogs upp i ett leende,  hans smackande och låtande  väckte och fångade hela mig. Jag tänkte efteråt att detta måste vara att delta dvs. ögonblick av total närvaro. När man upplever med hela systemet, känslor, rent fysiskt i kroppen,  inte så mycket tankar, ansiktsmuskler och mitt låtande, och samtidigt alla sinnena påslagna i full styrka utåt för att kalibrerar in att möta och att mötas.

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som

Läs mer »

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »