Long time no see!

Jag befinner mig på Cape Cod och har tillbringat en vecka med utbildning varje förmiddag mellan 9 – 12.15. Läraren har varit en utav de professionella människor jag beundrar mest i vår psykologivärld. Marsha Linehan, 69 år och med en kunskap och praktisk skicklighet som få. Fokus var på relationsfärdigheter och hur vi ska både uppmärksamma vad och hur vi vanligtvis gör samt se vad vi behöver vidarutveckla hos oss själva. Nästa fokus är att lära ut det till andra. Även det ger hon en värdefull demonstration av hur det effektivt kan och ska gå till. Hon arbetar med oss, den stora gruppen, genom rollspel och träning, där hon lyckas få upp personer som hon arbetar med inför oss andra på ett väldigt skickligt och skarpt sätt.

Vi är relaterande varelser, vi människor och det är intressant hur lite konkret teoretiskt tänk, samt praktiskt material det finns kring att arbeta med det, både som individ och professionell samt med de personer jag/vi sedan möter och arbetar med. Jag är tacksam för den nogsamma genomgången och de praktiska övningar jag gjort och fått med mig. Här kommer en bild på den kära damen. DSC_3488

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som

Läs mer »

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »