Livet flyter på i en…

…ja, jag tänkte skriva stilla ström, och så kan det verkligen upplevas i mellanåt. Sen pang! Ja, jag vet, är det något som händer och som gör att man hamnar i kaos, en känlovirvel, en centrifug av känslor och tankar, önskningar, vilja, där krafterna drar i en åt alla håll och kanter. Att ett liv innahåller både ock är en sanning,  även om det kan vara mer eller mindre av det ena eller det andra.

Just idag, efter en längre ledighet och en mjukstart i arbetets tjänst är det känslan av att livet ”flyter på i en stilla ström” som genomsyrar min upplevelse. Det låter banalt när jag skriver det men det är något med det där att fånga dagen, att uppleva nuet, ja att vara relativt medvetet närvarande, i alla fall då och då.

Nytt år, frågan är om jag ska försöka tänka högt här en aning mer frekvent än vad som var för handen här mot slutet av 2012. Nej, jag lovar inget. Vi får se om jag tycker att jag har något av värde att fundera kring.

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som

Läs mer »

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »