Hoppa på karusellen!

DSC_3381

Där står jag en bit ifrån och blir lockad att gå in på nöjesfältet. Jag grunnar nogsamt om det är värt det. Det är färgglatt, kittlande, glammigt och ett spännande högt tempo. Lockelsen är stark. Men jag undrar om det är värt priset jag ska betala. Ja, allt detta ”tänka högt” med er kring metaforen av ett nöjesfält, handlar om ett vägval där det inre suget är stark att hoppa på det jag erbjudits. Jag kan få fri tillgång till ”nöjesfältet”. Jämte att det gäller att se och få fatt i om det är ett vist val. Eller om det är att tacka nej, att stå kvar utanför som långsiktigt är det jag vinner på.

 

 

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som

Läs mer »

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »