Ett ögonblicks möte

Tunga steg, flåsande andhämtning, uppförsbacke. Där i backen möter jag en kvinna. Hon ler vänligt och varmt mot mig och gör en liten heja gest. Jag blir så glad! Mötet som varade ett ögonblick ligger kvar i mig en god stund.

Jag han fantisera om henne (vilket ju inte alls behöver vara sant) men en kvinna om ca närmre 50, från ett Sydeuropeiskt land, på väg till jobbet inom hemtjänsten. Hon gav mig ett möte där och då! Tack den okända kvinna där ute.

Själv fick jag med mig även en tankeställare, kring att vara mer öppen för de personer jag möter, och bjussa på ett möte då och då. Det kan bli en vinn, vinn situation!

Ett ögonblick! image

Karin Ovefelt

Leg. Psykolog | Leg. Psykoterapeut | Handledarutbildad i KBT

Allt har ett slut

Idag lämnar jag. Vi lever bara i nuet, på ett sätt, men vi kan uppmärksamhets-mässigt vara någon annanstans. I minnen, i oro för vad som

Läs mer »

Rötter

Något som håller oss grundade, något som håller oss på plats när det stormar. Här på bilden är de synliga, men oftast är de väl

Läs mer »